Δυσκοιλιότητα | Τί είναι – Πώς θεραπεύεται – Τί να προσέχεις!

//Δυσκοιλιότητα | Τί είναι – Πώς θεραπεύεται – Τί να προσέχεις!

Δυσκοιλιότητα | Τί είναι – Πώς θεραπεύεται – Τί να προσέχεις!

Πρόβλημα δυσκοιλιότητας ; Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος !

Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτό το μείζον πρόβλημα της καθημερινότητας.

Ενώ για ορισμένους ανθρώπους η αφόδευση είναι μια απλή διαδικασία … για κάποιους άλλους είναι στην κυριολεξία ένα μαρτύριο !

Γιατί μια τόσο απλή διαδικασία – που θα έπρεπε να είναι υπόθεση ρουτίνας – καταλήγει τελικά να είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου ;

Λάθη που κάνουμε καθημερινά στον τρόπο που ζούμε … επηρεάζουν τον οργανισμό μας και – φυσικά – το έντερό μας.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Εν προκειμένω θα ασχοληθούμε με το θέμα της δυσκοιλιότητας, τα αίτια, τους παράγοντες που επηρεάζουν την λειτουργία του εντέρου μας, αλλά και με τους τρόπους – φυσικούς ή ιατρικούς – που μπορούν να καταπολεμήσουν το μείζον αυτό πρόβλημα.

Τί είναι η δυσκοιλιότητα ;

tromeri-dyskoiliotita-antimetwpisi

Πρόκειται για μια πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε κάθε άνθρωπο εκδηλώνεται διαφορετικά το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, ενώ υπάρχουν και διαβαθμίσεις αυτού του προβλήματος.

Ας ξεκινήσουμε όμως αποσαφηνίζοντας τί είναι τελικά η δυσκοιλιότητα, πώς ορίζεται και πώς εκδηλώνεται !

Μιλώντας για δυσκοιλιότητα αναφερόμαστε στην μη ομαλή αφόδευση του ατόμου. Αυτή μπορεί να εκδηλώνεται άλλοτε ως ελλιπής αφόδευση και άλλοτε ως δύσκολη και επίπονη αφόδευση.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή …

Πολλές φορές παρατηρούμε δυσκολία στο πέρασμα των κοπράνων από τον πρωκτό. Μάλιστα, συχνά το πέρασμα αυτό είναι τόσο επώδυνο που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμό της περιοχής ή ακόμα και σε ανάπτυξη αιμορροΐδων !

Μερικές φορές – το άτομο που πάσχει από δυσκοιλιότητα (που δηλαδή δεν εμφάνισε απλά ένα τυχαίο περιστατικό δυσκοιλιότητας) – μπορεί να παρουσιάσει ατελή κένωση ή ακόμα και ασυνήθη & αφύσικη απουσία κένωσης.

Πότε μια κένωση είναι φυσιολογική ;

Μια κένωση είναι φυσιολογική όταν η διέλευση των κοπράνων από το παχύ έντερο και τον πρωκτό είναι ομαλή και δεν προκαλεί πόνο.

Επίσης, ένας άνθρωπος, θεωρείται ότι έχει μια φυσιολογική λειτουργία του εντέρου όταν αφοδεύει από 1 έως το πολύ 3 φορές μέσα σε μια ημέρα !

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν αυτό που θα λέγαμε “ρουτίνα” στον τρόπο που αφοδεύουν. Με άλλα λόγια, έχουν μια τακτική λειτουργία του εντέρου που αλλάζει ΜΟΝΟ όταν μεταβάλλονται οι διατροφικές συνήθειες του ατόμου.

Σε άλλη περίπτωση, αν παρατηρηθεί μεταβολή στην “ρουτίνα αφόδευσης” του ατόμου (είτε έχει να κάνει με τη συχνότητα είτε με την ποιότητα των κοπράνων) – αναφερόμαστε σε “πρόβλημα δυσκοιλιότητας” και καλό είναι να εντοπίσουμε τους λόγους που οδήγησαν το σώμα σε αυτή την ασυνήθιστη και “αλλόκοτη” συμπεριφορά.

Θα πρεπει σε αυτο το σημειο να τονισουμε πως η δυσκοιλιοτητα ειναι συνηθες φαινομενο να εναλλασσεται με τη διαρροια!

Η εναλλαγή αυτή διάρροιας – δυσκοιλιότητας πολλές φορές είναι χαρακτηριστικό μιας πάθησης του εντέρου γνωστής με το ονόμα “σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου” ή αλλιώς IBS.

Κατά το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου μπορεί να παρατηρηθεί ενσφήνωση των κοπρώνων λίγο πριν τη διέλευσή τους από τον πρωκτό, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και φαινόμενο διάρροιας ταυτόχρονα.

Συμβαίνει μερικές φορές μάλιστα η διάρροια να καταφέρνει να περάσει από τον πρωκτό παρά την παρεμπόδιση από τα σκληρά κόπρανα.

Ας επανέλθουμε όμως προς το παρόν στο θέμα της φυσιολογικής κένωσης.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε, πως τόσο η συχνότητα όσο και η ποσότητα των αφοδεύσεών μας, μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία.

Όσο μεγαλώνουμε ο αριθμός των κοπράνων μειώνεται … και άρα και ο αριθμός των κενώσεών μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για έναν ενήλικα, θεωρείται φυσιολογικό ο αριθμός των κενώσεων ανά εβδομάδα να είναι κάπου μεταξύ 3 και 21 (δηλαδή έως 3 ημερησίως το μέγιστο).

Μπορεί ένα άτομο να παρουσιάζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κενώσεις (που σε κάποιες περιπτώσεις είναι προγραμματισμένες : π.χ. το πρωί και το βράδυ), ενώ κάποιο άλλο άτομο να έχει εντελώς ακανόνιστες κενώσεις.

Συμβαίνει – και είναι επίσης στα πλαίσια του φυσιολογικού – ένα άτομο να μην παρουσιάζει κάθε μέρα κενώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η κινητικοτητα του εντερου διαφερει απο ατομο σε ατομο ! Δεν απαιτειται ιατρικος ελεγχος σε περιπτωση που ενα ατομο δεν αφοδευει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ! Το εντερο δεν χρειαζεται απαραιτητα να παρουσιαζει καθημερινη κινητικοτητα ! Μπορει ακομα και για 3 μερες ενα ατομο να μην παρουσιασει αναγκη για κενωση και υπαγεται επισης στα πλαισια της φυσιολογικης συμπεριφορας του εντερου !

Πότε η δυσκοιλιότητα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα ;

proviotika-kai-dyskoiliotita

Η δυσκοιλιότητα παρουσιάζεται σε πάρα πολλούς ανθρώπους, και για αυτό ευθύνεται ο δυτικός τρόπος ζωής που ακολουθούμε.

Η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή με απουσία σωματικής άσκησης, το άγχος και άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην καλή ή μη λειτουργία του εντέρου μας.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παρουσιάζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας ή έστω παρουσίασε για κάποια χρονική περίοδο στη ζωή του.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, δεν πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να μας προκαλεί πανικό.

Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε σε “οξεία δυσκοιλιότητα”, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Στην οξεία δυσκοιλιότητα – που είναι μια πολύ σοβαρή ιατρική πάθηση – απαιτείται άμεση ιατρική εκτίμηση, αφού οι λόγοι μπορούν να σχετίζονται με σοβαρές καταστάσεις (όπως για παράδειγμα όγκοι στο κόλον).

Βασικά συμπτώματα αναγνώρισης μιας πιο σοβαρής κατάστασης δυσκοιλιότητας είναι :

  • η αιμορραγία από το ορθό
  • ο έντονος κοιλιακός πόνος
  • η αίσθηση ναυτίας
  • η τάση για εμετό
  • οι κράμπες
  • η αναίτια απώλεια βάρους

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σχεδον παντα – η ακουσια απωλεια κιλων – αποτελει σοβαρη ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα με τον οργανισμο και επιβαλλεται ιατρικη εξεταση !

Πότε αναφερόμαστε σε πρόβλημα “χρόνιας δυσκοιλιότητας” ;

Όταν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας γίνει χρόνιο, οι επιπτώσεις του στην ποιότητα ζωής του ατόμου είναι πολλές και εξαιρετικά σημαντικές.

Μεγάλο ποσοστό (περίπου το 60 με 70 %) των ατόμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χρόνιας δυσκοιλιότητας βιώνουν συμπτώματα όπως :

  • η έλλειψη όρεξης
  • η νευρικότητα
  • ο κοιλιακός πόνος
  • η κακή διάθεση
  • η αμφιθυμία
  • η αίσθηση φουσκώματος

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, πως η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί – και μάλιστα πολύ συχνά – να οφείλεται σε άλλες ασθένειες, όπως είναι :

  • η νόσος του Πάρκινσον
  • η σκλήρυνση κατά πλάκας
  • τα διάφορα μεταβολικά προβλήματα
  • η ύπαρξη κάποιου όγκου (καλοήθους ή κακοήθους)
  • ο υποθυρεοειδισμός (σε σοβαρές περιπτώσεις)
  • και τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα

Τέλος, να πούμε, ότι και η χρήση κάποιων φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα χρόνιας δυσκοιλιότητας. Μερικά από αυτά τα φάρμακα είναι :

  • τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα
  • τα αντιισταμινικά φάρμακα
  • τα αντιεπιληπτικά φάρμακα
  • και τα οπιοειδή φάρμακα

Ποια τα αίτια της δυσκοιλιότητας …γνωστά και άγνωστα ;

amesi-anakoufisi-apo-dyskoiliotita

Συχνά νιώθεις έντονη την ανάγκη να πας τουαλέτα, αλλά όταν πας … όλα φαντάζουν τόσο δύσκολα !

Αυτό λέγεται δυσκοιλιότητα και είναι μια “ασθένεια” της εποχής μας.

Αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στις μέρες μας – σε άνδρες και σε γυναίκες – και τα αίτια που την προκαλούν σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο ζωής, τον τρόπο διατροφής και την φυσική κατάσταση και κατάσταση υγείας του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Οι ειδικοί εξηγούν πως δεν υπάρχουν σαφή αίτια για την ανάπτυξη δυσκολίας στην αφόδευση … δηλαδή δυσκοιλιότητας.

Η δυσκοιλιότητα είναι δύσκολο να οριστεί και να αποσαφηνιστεί ως κατάσταση, γιατί ΠΟΤΕ δεν είναι ίδια τα αίτια από ένα άτομο σε ένα άλλο.

Μερικά από τα πιο συνήθη συμπτώματα της δυσκοιλιότητας – κοινά για τους περισσότερους ανθρώπους – είναι :

  • η αίσθηση φουσκώματος
  • τα αέρια
  • οι αιμορροΐδες
  • οι μη ολοκληρωμένες κενώσεις
  • ο πόνος κατά την αφόδευση
  • και ο κοιλιακός πόνος

Ανάμεσα, λοιπόν, στα πάρα πολλά αίτια εμφάνισης της δυσκοιλιότητας, Νο1 θέση κατέχουν οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε κατανάλωση φυτικών ινών. Όταν το διατροφικό μοντέλο ενός ανθρώπου δεν περιλαμβάνει επαρκή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης … συνήθως εμφανίζεται η δυσκοιλιότητα !

Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι, προτιμούν τη γρήγορη λύση ενός fast food και δεν εντάσσουν στη διατροφή τους την ποσότητα φυτικών ινών που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο οργανισμός τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά μερικά ακόμα από τα πολλά λάθη που κάνεις καθημερινά και που σε οδηγούν στην … δυσκοιλιότητα !

Νο 1 : Οι low-fiber δίαιτες

Όπως ήδη αναφέραμε, η κακή διατροφή (δηλαδή η διατροφή που είναι φτωχή σε πολύτιμες φυτικές ίνες), έχει επιπτώσεις στην υγεία. Μεταξύ αυτών των επιπτώσεων είναι – φυσικά – και η δυσκοιλιότητα !

Νο 2 : Η αλόγιστη χρήση παυσίπονων

ypervoliki-katanalwsi-paysiponwn-parenergeies

Και όμως είναι αλήθεια ! Η κατανάλωση χωρίς μέτρο παυσίπονων φαρμάκων, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Φυσικά αναφερόμαστε σε άτομα που κάνουν χρόνια και τακτική χρήση παυσίπονων φαρμάκων και όχι περιστασιακή !

Νο 3 : Η χρήση αντιόξινων

Πολλά άτομα συνηθίζουν να καταναλώνουν αντιόξινα για να απαλλαγούν από την καούρα. Τα χάπια αυτά – όσα από αυτά – περιέχουν ασβέστιο, προκαλούν δυσκοιλιότητα … και είναι διαπιστωμένο !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ενας τροπος για να αποφυγεις το αισθημα καουρας χωρις τη χρηση αντιοξινων, ειναι να βελτιωσεις τη διατροφη σου ! Μειωσε τις λιπαρες τροφες και προσθεσε φυτικες ινες  … και θα δεις διαφορα !

Νο 4 : Η κατάθλιψη

Η κατάθλιψη συνδέεται και αυτή με τη δυσκοιλιότητα … ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση ! Άτομα που παρουσιάζουν σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου– σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες – είναι άτομα επιρρεπή στην κατάθλιψη και … στη δυκοιλιότητα !

Δεν είναι όμως μόνο η κατάθλιψη ως ψυχική νόσος που μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση δυσκοιλιότητας !

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του εντέρου και προκαλούν συχνά δυσκοιλιότητα στα άτομα που τα καταναλώνουν.

Νο 5 : Η διατροφή που στηρίζεται στα γαλακτοκομικά

Μια διατροφή φτωχή σε φυτικές ίνες και πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, γάλα, γιαούρτι), μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και αυτό έχει ως συνέπεια και προβλήματα κατά την αφόδευση … δηλαδή δυσκοιλιότητα !

Νο 6 : Ο υποθυρεοειδισμός

Ο υποθυρεοειδισμός συνδέεται με την δυσκοιλιότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάθε άτομο με υποθυρεοειδισμό πρέπει να είναι και δυσκοίλιο !

Ωστόσο, η μη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υπολειτουργία), προκαλεί επιβράδυνση και σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού … μια εκ των οποίων είναι και η λειτουργία του εντέρου !

Νο 7 : Η καθιστική ζωή

kathistiki-zwi-provlimata

Η καθιστική ζωή ως καθημερινότητα και τρόπος ζωής, αλλά και οι πολλές ώρες παραμονής σε μια καρέκλα, μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του εντέρου, τονίζουν οι ειδικοί !

Το παχύ έντερο πιέζεται λόγω του καθισιού και τα κόπρανα παρεμποδίζονται να ακολουθήσουν την φυσιολογική πορεία τους, δημιουργώντας έτσι δυσκοιλιότητα στο άτομο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ασκησεις βυθισεων περιστασιακα κατα τη διαρκεια της ημερας μπορουν να ενεργοποιησουν ξανα το εντερο και να αποφυγεις τα προβληματα στην αφοδευση.

Νο 8 : Η χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή

Οι υδατάνθρακες είναι από τις πρώτες τροφές που αποκλείουμε από τη διατροφή μας όταν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα και να χάσουμε βάρος.

Όπως όλα όμως στη ζωή, έτσι και στη διατροφή, απαιτείται μέτρο !

Μια διατροφή χωρίς ή με ελλιπή πρόσληψη υδατανθράκων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα δυσκοιλιότητας … Το ήξερες ;;;

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Απο υδατανθρακες καλο ειναι να αποφευγεις τα “λευκα” προϊοντα και να τα αντικαταστησεις με προϊοντα ολικης αλεσης που ειναι πλουσια σε φυτικες ινες. Επισης ενας “κακος” υδατανθρακας που μπορεις να αποφυγεις ειναι η ζαχαρη !

Νο 9 : Η χρήση καθαρτικών

Φαίνεται αδιανόητο ;;; Και όμως είναι αλήθεια ! Η χρήση καθαρτικών σε άτομα που εμφανίζουν τακτικά δυσκοιλιότητα (και όχι περιστασιακά ή μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα), όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά μπορεί ακόμα και να το επιδεινώσει !

Νο 10 : Η εγκυμοσύνη

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, να εμφανίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας !

Τα πιο σημαντικά αίτια εμφάνισής της κατά την εγκυμοσύνη είναι :

  • η μεγάλη μήτρα
  • η αύξηση της ορμόνης προγεστερόνης
  • η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου

Νο 11 : Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών

Αν και συνήθως η κατανάλωση βιταμινών δεν προκαλεί προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου, μερικά σκευάσματα (που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά όπως για παράδειγμα ο σίδηρος και το ασβέστιο) μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.

Νο 12 : Η κατανάλωση σοκολάτας

Μπορεί να την λατρεύεις και να μη θέλεις να το πιστέψεις, αλλά σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η κατανάλωση σοκολάτας σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Πιο επιρρεπή είναι άτομα με σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και σε αυτή την περίπτωση συνίσταται ο περιορισμός κατανάλωσής της.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητα … με διατροφή;

meli-kai-dyskoiliotita

Ο Νο 1 παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία του εντέρου είναι – φυσικά – η διατροφή.

Προσθέτοντας φυτικές ίνες στο καθημερινό (!) διατροφολόγιό μας, μπορούμε να βελτιώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και βεβαίως την ποιότητα της ζωής μας και την κατάσταση της υγείας μας.

Πρόσθεσε τουλάχιστον 3 – 5 μερίδες φυτικών ινών στην καθημερινή σου διατροφή ! Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης πρέπει να είναι ο πυρήνας της διατροφής του ΚΑΘΕ ατόμου !

Καταναλώνοντας φυτικές ίνες θα δεις σταδιακά μεγάλες αλλαγές στην πεπτική λειτουργία σου αλλά και στο σωματικό σου βάρος !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Με τη σωστη διατροφη και με καταναλωση αφθονου νερου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δε θα χρειαστει ποτε να παρεις καθαρτικα !

Μια ακόμη τροφή για την οποία υποστηρίζεται ευρέως πως καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα είναι το μέλι (¨μέλι και δυσκοιλιότητα δεν πάνε μαζί¨ λένε πολλοί), γεγονός ωστόσο, που μένει να αποδειχθεί και κλινικά.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητα … φυσικά ;

trofes-gia-dyskoiliotita

Η φύση και τα βότανα δίνουν τη λύση σε πολλά προβλήματα υγείας … και μεταξύ αυτών και στη δυσκοιλιότητα !

Η φύση έχει προνοήσει και μας προσφέρει απλόχερα λύσεις που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό και που μπορούν να βοηθήσουν ΚΑΙ στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Μερικά από τα πιο χρήσιμα βότανα για εσένα που πάσχεις από δυσκοιλιότητα (και που θα πρέπει σίγουρα να τα έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου) είναι :

  • η κασσία
  • η γλυκόριζα
  • το ταραξάκο
  • και η αλόη

Χωρίς πολλές κουβέντες, στην κατηγορία ¨ροφήματα για δυσκοιλιότητα¨ τα παραπάνω βότανα φέρονται να παίρνουν άριστα!

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητα … με ομοιοπαθητική θεραπεία ;

Η ομοιοπαθητική επιστήμη μπορεί να προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση λύση.

Η θεραπεία με ομοιοπαθητική βοηθάει πολύ κόσμο να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες.

Ένας καλός ομοιοπαθητικός γιατρός θα σε εξετάσει και θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσένα !

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητα … με φαρμακευτική αγωγή ;

to-kalytero-farmako-gia-tin-dyskoiliotita

Πριν από τη λήψη ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ φαρμακευτικού σκευάσματος, συνίσταται η επίσκεψη σε έναν ειδικό που θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα συνταγογραφήσει το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ φάρμακο για τη δική σου ξεχωριστή περίπτωση !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν πρεπει να ξεχναμε, οπως αναφεραμε και στην αρχη του αρθρου, η δυσκοιλιοτητα ειναι μια παθηση που μπορει να εχει πολλα και διαφορετικα αιτια. Μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι προαγγελος αλλων σοβαροτατων παθησεων !

Υπάρχουν λοιπόν κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα (θα κρίνει ο γιατρός ποιο αντιστοιχεί στη δική σου περίπτωση) που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να σε βοηθήσουν να έχεις μια καλή λειτουργία του εντέρου και μια φυσιολογική ζωή.

Οι Δικές μας Προτάσεις :

Νο 1 Πρόταση : Movicol Plain

Το Movicol Plain είναι μια φαρμακευτική αγωγή για τη δυσκοιλιότητα σε μορφή σκόνης.

Η χρήση της σκόνης αυτής βοηθάει στην ανακούφιση της επίπονης αφόδευσης.

Έχει πολύ απλή χρήση, αφού απαιτεί απλά ανάμειξη με νερό σε ένα ποτήρι … και το πίνεις !

Μπορείς πολύ απλά να προμηθευτείς το Movicol Plain … και πραγματικά σύντομα λες “ΤΕΛΟΣ” στη δυσκοιλιότητα !

Νο 2 Πρόταση : Fybogel Mebeverine

Μια ακόμα αποτελεσματική πρόταση κατά της δυσκοιλιότητας είναι το Fybogel Mebeverine.

Πρόκειται για ακόμα ένα πολύ εύχρηστο προϊόν σε μορφή σκόνης που μαζί με ένα ποτήρι νερό δημιουργεί ένα πόσιμο διάλυμα έτοιμο για κατανάλωση.

Το Fybogel Mebeverine στοχεύει στην αύξηση των φυτικών ινών στο έντερο (ώστε να βοηθήσει την κινητικότητά του) και – φυσικά – στη μείωση όλων των επώδυνων συμπτωμάτων και παρενεργειών της δυσκοιλιότητας !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μια πολυ επωδυνη συνεπεια της δυσκοιλιοτητας ειναι και η εμφανιση αιμορροϊδων !

Επίλογος

Εν κατακλείδι, η δυσκοιλιότητα, είναι ένα πρόβλημα αντιμετωπίσιμο. Άλλοτε με σωστή διατροφή (που πρέπει να είναι η Νο 1 μέριμνα του κάθε ατόμου), άλλοτε, με εναλλακτικές θεραπείες και χρήση βοτάνων, και άλλοτε με φαρμακευτική αγωγή μπορεί να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφθεί !

Η δυσκοιλιότητα δεν πρέπει να είναι πια πρόβλημα … για κανέναν !

By | 2021-12-22T19:55:07+02:00 December 9th, 2021|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment