Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι μια ασθένεια με παγκόσμια εμβέλεια που – αν και πολλοί νομίζουμε εσφαλμένα ότι αφορά μόνο τους άνδρες – αφορά και τα δύο (2) φύλα εξίσου. Πώς όμως σχετίζεται η σεξουαλική δυσλειτουργία με την δυσλειτουργία (ή ανεπάρκεια) του ανοσοποιητικού συστήματος ;
Είναι όντως αλληλένδετες αυτές οι έννοιες … και πώς ;
Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι πολύ πιο εμφανής και έκδηλη στους άνδρες και αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο ευρέως διαδεδομένη ως ασθένεια. Σε αυτή την περίπτωση ονομάζεται στυτική δυσλειτουργία (ED – Erectile Dysfunction) και σχετίζεται με τη στύση … το μέγεθος, την σκληρότητα, την αντοχή, τη διάρκεια, την απόδοση, την εκσπερμάτωση.
Στις γυναίκες η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι περισσότερο “καμουφλαρισμένη” και συχνά μάλιστα δεν γίνεται καν αντιληπτή από τον παρτενέρ.
Μιλάμε λοιπόν για την κατάσταση εκείνη κατά την οποία μια γυναίκα δυσκολεύεται ή δεν μπορεί καθόλου να αντλήσει ικανοποίηση από τη σεξουαλική δραστηριότητα (σε οποιαδήποτε φάση της).
Όταν αναφερόμαστε σε φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας θα πρέπει να πούμε ότι ουσιαστικά μιλάμε για 4 βασικές φάσεις της σεξουαλικής πράξης :
- τη διέγερση
- τη σταθεροποίηση
- τον οργασμό
- την αποδέσμευση
Τοσο οι ανδρες οσο και οι γυναικες μπορει να εμφανισουν καποιας μορφης δυσλειτουργια σε οποιαδηποτε απο αυτες τις φασεις (ή και σε πολλες μαζι).
Η σεξουαλική δυσλειτουργία σχετίζεται μεν με την ηλικία, ωστόσο έχει να κάνει και με πολλούς ακόμα (και εξίσου σημαντικούς) παράγοντες. Η ορμονική κατάσταση του ατόμου, οι καταχρήσεις, η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί, οι τραυματισμοί που έχει κατά καιρούς υποστεί, η κατάσταση της υγείας του, η φυσική κατάστασή του, η γενετική του ταυτότητα, η ψυχολογική του κατάσταση και η νοητική του κατάσταση είναι μερικοί από τους πιθανούς παράγοντες/αίτια που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην σεξουαλική δεινότητα & απόδοση του ατόμου (άνδρα ή γυναίκας).
Ποια είναι τα Συνήθη Συμπτώματα της Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας ;
Στους Άνδρες :
- απουσία σεξουαλικής επιθυμίας/διέγερσης
- στυτική δυσλειτουργία
- προβλήματα στην χρονική στιγμή της εκσπερμάτωσης
- δυσκολία ελέγχου (ή και ολική απουσία) της εκσπερμάτωσης παρά την επαρκή στύση
- επίπονη σεξουαλική επαφή
Στις Γυναίκες :
- απουσία σεξουαλικής επιθυμίας/διέγερσης
- δυσκολία ή ολική απουσία οργασμού
- ανεπαρκής ύγρανση του κόλπου σε οποιαδήποτε φάση της σεξουαλικής επαφής
- υπερβολική ένταση των μυών του κόλπου που απαγορεύει την είσοδο του πέους
- επίπονη σεξουαλική επαφή
Το ήξερες ;;;
Η σεξουαλική δυσλειτουργία αφορά περίπου το 43 % των γυναικών και μόλις το 31 % των ανδρών ! Αν και πολλοί λοιπόν πιστεύουν ότι είναι κατά βάση ανδρική ασθένεια, η σεξουαλική δυσλειτουργία φαίνεται να έχει περισσότερο στο στόχαστρο τις γυναίκες, οι οποίες – σύμφωνα με μελέτες – είναι περισσότερο “εγκεφαλικές” κατά την σεξουαλική τους επαφή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό και από άγχη, στεναχώριες, δυσκολίες και αρνητικά συναισθήματα που βαραίνουν την καθημερινότητά τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία της σεξουαλικής διέγερσης και του οργασμού.
Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτή την απουσία κλιμάκωσης της σεξουαλικής επαφής με αποτέλεσμα να έχουν σπάνια ή και καθόλου οργασμό.
Είναι μη αναστρέψιμο ;
Όχι !!!
Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσεις τον εαυτό σου (ειδικά εάν τα άιτια δεν είναι παθολογικά και είναι κυρίως συναισθηματικά/ψυχολογικά) να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις και να μπορέσεις να βιώσεις πιο βαθιά τη σεξουαλική επαφή … με το σώμα αλλά και με το μυαλό.
Στυτική Δυσλειτουργία σε όλο και πιο Νέους Άνδρες
Το άγχος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής & η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα παίζουν τελικά πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας από αυτό που φανταζόμαστε.
Ο κακός ύπνος, η ανεπαρκής διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η ψυχολογική εξισορρόπηση του ατόμου από τα άγχη/τις φοβίες/τις έγνοιες του, έχουν σοβαρές επιπτώσεις – όχι μόνο στην υγεία του – αλλά και στην σεξουαλική του απόδοση.
Πολλοί άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα έχουν αναφερθεί σε ένα αίσθημα “εγκλωβισμού” μέσα στο άγχος τους για την σεξουαλική τους επίδοση. Αυτό το άγχος είναι που τελικά πυροδοτεί όλο και περισσότερες αποτυχημένες συνευρέσεις και τελικά … όλο και περισσότερο άγχος !
Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή …
Ο φόβος για μια ακόμα αποτυχία ανεβάζει στα ύψη τα επίπεδα του άγχους και τελικά την προκαλεί !
Η υπέρμετρη ανάγκη του άντρα να αποδέιξει την σεξουαλική του υπεροχή και να αποδώσει επαρκώς προσφέροντας ικανοποίηση και απόλαυση στη σύντροφό του είναι που οδηγεί συνήθως στην αποτυχία.
Αυτο συμβαινει γιατι κατα την ερωτικη επαφη η προσοχη του επικεντρωνεται κυριως στην δικη του επαρκεια και οχι στην ευχαριστηση που νιωθει ή που προκαλει στην συντροφο του.
Καθώς η μια αποτυχία διαδέχεται την προηγούμενη, και την προηγούμενη, και την προηγούμενη … το πρόβλημα μεγαλώνει με σημαντικό κίνδυνο να γίνει μια χρόνια κατάσταση.
Είναι όμως μόνο το άγχος ο λόγος που όλο και νεότεροι άνδρες (και γυναίκες) εμφανίζουν προβλήματα στην σεξουαλική τους απόδοση ;
Η απάντηση είναι αρνητική.
Όπως ήδη αναφέραμε σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος ζωής που ακολουθεί ένα άτομο. Η ρουτίνα του (διατροφική, ύπνου, σωματικής δραστηριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης, πνευματικής εκγύμνασης).
Σεξ : Μυστικό υγείας & Ενισχυτικό του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Η απουσία της σεξουαλικής επαφής για μεγάλα χρονικά διαστήματα (είτε οφείλεται στις συνθήκες είτε σε προσωπική επιλογή) φαίνεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου (άνδρα & γυναίκας).
Το γεγονός αυτό πιστοποιούν όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες. Τόσο η ψυχική υγεία όσο και η σωματική υγεία του ατόμου έχουν μια αμφίδρομη σχέση με τη σεξουαλική του δραστηριότητα. Επηρεάζουν και επηρεάζονται η μία από την άλλη, γεγονός που έχει φέρει αναδιάρθρωση σε πολλούς τομείς της επιστήμης.
Η σεξουαλική υγεία παίζει σημαντικό ρόλο και μελετάται από πολλούς τομείς της υγείας πλέον, ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής σχέση τους.
Η σωστή ενημέρωση του ατόμου σχετικά με την σεξουαλική του υγεία είναι το πρώτο και πλέον βασικό σκαλοπάτι προς έναν γενικότερα υγιή οργανισμό.
Προβλήματα σεξουαλικής ανεπάρκειας – που μέχρι τώρα συνηθίζαμε να “κλείνουμε τα μάτια” και να τα αγνοούμε – μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για σοβαρότερα προβλήματα υγείας και παθήσεις.
Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως το σεξ :
- αυξάνει την άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό σύστημα)
- μειώνει τους σωματικούς πόνους (ακόμα και τους χρόνιους πόνους)
- βελτιώνει την ψυχολογία
- βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
- εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα
- ενισχύει τον έλεγχο του σωματικού βάρους
- βελτιώνει την πνευματική λειτουργία
- μειώνει το στρες & αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του οργανισμού
Η κλασική σεξουαλική επαφή (με είσοδο του πέους στον κόλπο) φαίνεται να έχει τα μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
Το ανοσοποιητικό σύστημα δυναμώνει πολύ περισσότερο με την κλασική επαφή σε σχέση με την πρωκτική επαφή που – όπως δείχνουν οι διάφορες μελέτες – έχει όχι απλά λιγότερα οφέλη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και εντελώς αρνητική δράση.
Αν και το σεξ είναι μια έντονη σωματική δραστηριότητα που κουράζει το σώμα, φαίνεται ότι τελικά βοηθά στην γενικότερη χαλάρωση των μυών και των νεύρων μετά το πέρας της ερωτικής επαφής. Η χαλάρωση αυτή ενισχύει τον καλό και ποιοτικό ύπνο που σχετίζεται άμεσα με την άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό σύστημα) και τη δεινότητά της.
Ένα σώμα χαλαρό & ήρεμο (όπως είναι μετά από μια έντονη σεξουαλική επαφή) έχει πιο ελεγχόμενη αρτηριακή πίεση, σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα στρες, καλύτερη ψυχολογία, καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία και καθαρότερη πνευματική λειτουργία.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά …
Η ερωτική πράξη βοηθά και στην έκκριση πολύτιμων για τον οργανισμό ορμονών (όπως η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη) που βοηθούν στην καλύτερη ψυχολογία του ατόμου και στην αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών (όπως η κατάθλιψη, οι διάφορες νευρώσεις και οι ψυχωτικές διαταραχές).
Και η ψυχολογία – όπως και ο σωστός ύπνος, η διατροφή και η φυσική κατάσταση του ατόμου – συνδέεται και αυτή (με έμμεσο τρόπο) με το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού στις απειλές από το περιβάλλον του.
Από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται ξεκάθαρα πως το σπέρμα ενός άνδρα (η κινητικότητα, ο όγκος, η μορφολογία, η απόδοση) σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική πράξη αυτή καθ’αυτή !
Τί εννοούμε με αυτό ;
Το σπέρμα φαίνεται να είναι σημαντικά καλύτερο (σε όλες αυτές τις παραμέτρους που προαναφέραμε) όταν έχει προηγηθεί μια κλασική σεξουαλική επαφή … σε σχέση με την αυτοϊκανοποίηση (αυνανισμός).
Γιατί ; Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο …
Ωστόσο υπάρχουν διάφορες μελέτες πως η κλασική σεξουαλική πράξη μπορεί να μειώσει ακόμα και την εμφάνιση καρκίνου στον προστάτη ή να βελτιώσει την αποκατάσταση άλλων παθήσεων του προστάτη.
Όμως η σεξουαλική πράξη είναι πολύ σημαντική και για τη γυναίκα (συγκριτικά με τον αυνανισμό). Η κλασική σεξουαλική επαφή (κολπική επαφή) βοηθά στην καλή υγεία και φυσιολογική λειτουργία του κόλπου, καθώς και στην ενδυνάμωση του πυελικού τόπου (προς αποφυγή ακράτειας σε μεγάλη ηλικία).
Τί συμβαίνει στο Σώμα όταν απέχεις καιρό από το Σεξ ;
Έχεις ποτέ προσέξει τι προκαλεί στο σώμα σου και στον οργανισμό σου γενικότερα η μακρόχρονη αποχή από το σεξ ;
Εάν όχι, τότε σίγουρα θα πρέπει να ενημερωθείς σχετικά και ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή !
Ναι ! Είναι αλήθεια ! Το σεξ δεν είναι μόνο ψυχική & σωματική ικανοποίηση … είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι κομμάτι της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού και σχετίζεται με την γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου με τρόπο που ούτε που τον φαντάζεσαι.
Ειδικά στις γυναίκες – που το σεξ είναι “προάγγελος” μιας εγκυμοσύνης – ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός. Ενισχύει ολόκληρο τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να προετοιμαστεί για μια υγιή κύηση.
Δεν είναι όμως μόνο για τις γυναίκες πολύ σημαντικό το σεξ για την υγεία τους.
Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών (με διαφορετικό τρόπο αλλά εξίσου σημαντικό) !
Η αποχή από το σεξ συνήθως ακολουθείται από πτώση της ανοσίας του οργανισμού και ευπάθεια σε παντός είδους κρυολογήματα, ιώσεις, βακτήρια & λοιμώξεις.
Ναι ! Είναι αλήθεια ! Το συχνό σεξ με άλλους ανθρώπους (συγκριτικά με τον αυνανισμό) χτίζει ένα πολύ πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Μάχιμο & δυνατό !
Επίσης η μακρόχρονη αποχή από την σεξουαλική ενεργό δράση έχει επιπτώσεις και στην σεξουαλική επιθυμία του ατόμου (libido) και κατά συνέπεια και στην ψυχολογία και την κοινωνική του ζωή.
Μια σεξουαλική αποχή συνοδεύεται κυρίως από εμφάνιση διαφόρων ψυχολογικών επιπτώσεων (όπως ανασφάλειες, φοβίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης) που τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι και αβάσιμες.
Ειδικά στις γυναίκες, η μακρόχρονη απουσία σεξουαλικής επαφής, μπορεί να προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα γυναικολογικής φύσης. Συνήθως η επιστροφή στην ενεργό δράση δεν είναι εύκολη μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής. Η συνουσία είναι ιδιαίτερα επίπονη και η ύγρανση του κόλπου ανεπαρκής.
Ευτυχώς όμως αυτά τα προβλήματα δεν είναι μόνιμα. Η κατάσταση σταδιακά και με την τακτική επαφή επιστρέφει τελικά στα φυσιολογικά επίπεδα και η σεξουαλική υγεία της γυναίκας ενισχύει και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας της σε κάθε τομέα.
Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Η τακτική σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνθρωπο είναι πολύ σημαντική για την γενικότερη υγεία τους.
Πλέον είναι σαφές … Το σεξ επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του ατόμου. Όσο πιο ενεργή σεξουαλική ζωή έχεις τόσο πιο υγιές διατηρείς το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή σου !
Οι Δικές μας Επιλογές Υγείας
Για άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας : PRIME MALE
Για άνδρες & γυναίκες με μειωμένη ενέργεια και χαμηλή μυϊκή μάζα : HGH-X2
Για άνδρες & γυναίκες που νιώθουν κουρασμένοι και με αδυναμία συγκέντρωσης της σκέψης τους : MIND LAB PRO
Leave A Comment