Ταλιατέλες πικάντικες με πανσέτα χοιρινή
• 500 γρ. ταλιατέλες
• 4 ντομάτες ώριμες
• 20 γρ. πελτέ τομάτας
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 1 σκελ. σκόρδο
• 150 γρ. πανσέτα χοιρινή
• ¼ φλιτζ. κόκκινο κρασί
• 1 καυτερή πιπεριά
• Αλάτι
• Πιπέρι φρέσκο
• 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Τυρί τριμμένο της αρεσκίας σας (παρμεζάνα-κεφαλοτύρι)
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, τη καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και κόβουμε σε κύβους τη πανσέτα μας. Αραιώνουμε το πελτέ τομάτας σε ένα ποτήρι νερό.
Σ’ ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λαδάκι μας. Σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και ρίχνουμε τη πιπεριά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα μισά περίπου υγρά. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα καρυκεύματά μας.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις τα στραγγίξουμε τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε τελειώνοντας με λίγο τυρί .
Leave A Comment